AirHub kondigt Online SORA Tool aan tijdens de Amsterdam Drone Week

Updated: Jan 26

Met de Online SORA Tool kunnen drone operators makkelijk hun risico analyse uitvoeren voor drone operaties in de Specific Categorie en zo hun vergunning aanvragen bij IL&T.


Specific Operations Risk Assessment De Specific Operations Risk Assessment (#SORA) is ontwikkeld door JARUS om drone operators te voorzien van een methodologie waarmee zij hun risico analyse kunnen uitvoeren die nodig is om met Unmanned Aircraft Systems (#UAS) in de Specific Categorie te mogen vliegen.


Het uitwerken van een SORA kan echter veel tijd kosten en bij AirHub merkten we dat operators en ook luchtvaartautoriteiten moeite hiermee hadden. Ook zagen we dat wanneer zij door de SORA heen waren gegaan zij geen duidelijk overzicht hadden van de eisen waaraan zij volgens de uitgewerkte SORA moesten voldoen om de beoogde drone operatie uit te kunnen voeren. Daarom hebben we de Online SORA Tool ontwikkeld.


Met de Online SORA Tool hebben operators een makkelijk te gebruiken online applicatie waarmee zij door alle stappen van de SORA heen kunnen gaan:


1. Beschrijving van het Concept of Operations (#ConOps) 2. Bepalen van de UAS intrinsic Ground Risk Class (#GRC)

3. Final Ground Risk Class bepaling (M1 t/m M3 mitigaties)

4. Bepalen van de UAS initial Air Risk Class (#ARC)

5. Toepassen van Strategic Mitigations om de intermediate ARC te bepalen

6. Toepassen van Tactical Mitigations om de final ARC te bepalen

7. Bepalen van de adjacent area / airspace considerations

8. Vaststellen van het Comprehensive Safety Portfolio (#privacy, #security en #verzekering)

9. Bepalen van de Specific Assurance and Integrity Levels (#SAIL)

10. Identificatie van Operational Safety Objectives (#OSO) en andere vereisten


Neem deel aan het Beta programma


De AirHub Online Sora Tool zal vanaf eind Januari publiekelijk beschikbaar zijn, maar nu al nodigen wij wetgevers, ontwikkelaars van Standaard Scenarios, inspecteurs van de ILT of andere luchtvaartautoriteiten, drone piloten, instructeurs en andere professionals uit de luchtvaart uit om zich in te schrijven voor ons Beta programma via info@airhub.nl of via onze aanmeldpagina.


Zou je meer gedetailleerde informatie of kennis willen opdoen over de Europese wet- en regelgeving voor drones (#UAS), de SORA of de ontwikkeling van Standaard Scenarios? Neem dan contact met ons op voor een van onze EU Wetgeving & SORA workshops of cursussen.

Hoe AirHub u kan helpen


Bij AirHub hebben we veel organisaties, uit vele industrieën en sectoren, geholpen met het opzetten van veilige, efficiënte en verantwoorde drone operaties. Neem contact met ons op om te profiteren van de expertise en ervaring van onze adviseurs. Zij helpen u in het toepassen van de SORA risico analyse en begeleiden u bij het opstellen van een Operationeel Handboek specifiek gericht op uw operatie. En met behulp van het AirHub Drone Operations Management Platform krijgt u snel een volledig overzicht van de status van uw drone operatie.

  • White Twitter Icon

© 2017 - 2020 by AirHub - All rights reserved - Privacy Policy