AirHub lanceert Android App en Web Dashboard @ Amsterdam Drone Week

Updated: Jan 26

Na de succesvolle lancering van de iOS app vorig jaar, lanceert AirHub nu haar Android app en Web Dashboard, waarmee operators hun vluchten kunnen plannen, vliegen en loggen.

Als professionele drone operator heb je gedetailleerde informatie nodig tijdens het plannen van je operatie, wil je direct inzicht hebben in de vluchten die je hebt uitgevoerd en wil je in lijn zijn met de geldende wet- en regelgeving. AirHub's Drone Operations Apps voor iOS en Android verbinden jou en je organisatie aan de drone, het luchtruim eromheen en de data die de drone verzamelt.


Piloten kunnen de mobiele applicaties gebruiken om hun vlucht te plannen en hun DJI drone te besturen in het veld en managers kunnen een direct overzicht krijgen van de gehele operatie vanaf het web dashboard.


Legale en efficiënte vluchtplanning

Plan je vlucht en bereid deze op een efficiënte en legale manier voor met onze pre-flight planning tools. Onze luchtvaartkaart geeft direct een duidelijk overzicht van het luchtruim om je heen. Binnen enkele seconden kan je zien of je mag vliegen, wat de regels zijn en of je toestemming nodig hebt. Je kan je ook snel voorbereiden op veranderingen in het weer met onze hyper-lokale weersverwachtingen, inclusief waarschuwingssysteem.


Als je klaar bent om te vliegen kan je binnen enkele seconden een vliegplan opstellen. Selecteer het gebied waarin je wilt vliegen en geef je vlucht een naam of ID. Voeg notities, toestemmingsverklaringen, checklisten of andere documenten toe en selecteer de piloot, observer en payload operator uit je team. Je kan ook automatisch verbinden met je DJI drone of een drone en batterij selecteren uit de library.

Realtime control en airspace deconfliction


Op het moment dat je je vlucht start, wordt er automatisch een melding gestuurd naar de luchtverkeersleiding (#ATC) over het Unmanned Traffic Management (#UTM) of U-Space systeem*. Zo wordt het mogelijk om straks binnen enkele minuten toestemming te krijgen voor je operatie binnen CTR's of andere gebieden en zo snel van start te gaan met je vlucht. Tijdens de vlucht kan de luchtverkeersleiding je drone ook in real time tracken en je zo informeren over eventuele conflicten met ander verkeer in de omgeving.


DJI drones kunnen direct vanuit de mobiele AirHub applicatie worden gevlogen, waardoor alle data uit je drone en batterij(en) direct wordt opgeslagen in je logboek zodra je op de grond staat.


* Waar plaatselijk beschikbaar


AirHub's Drone Operations Management Platform helpt je met vertrouwen te vliegen en binnen de wet te opereren.

Houd alles in de gaten en blijf binnen de wet


Met de ingebouwde library kunnen operations managers een team opzetten en inzicht verkrijgen in onder meer alle drones, batterijen, piloten en documenten binnen de organisatie. Zo kunnen zij zien hoeveel uur hun drones en batterijen gevlogen hebben, of deze onderhoud nodig hebben en indien nodig alle gewenste data exporteren. Piloten kunnen zien of ze het vereiste aantal uren gemaakt hebben en hun persoonlijke documenten zoals brevetten, medische certificaten en meer opslaan in hun persoonlijke profiel.

  • White Twitter Icon

© 2017 - 2020 by AirHub - All rights reserved - Privacy Policy