Drones veilig, verantwoord en efficiënt integreren in de maatschappij

Updated: Jan 26

Het is onze missie bij AirHub om drones op een veilige, verantwoorde en efficiënte manier te integreren in onze maatschappij. We geloven in het potentieel van drones om taken op een veiligere, snellere, betere en efficiëntere manier te vervullen.

Drones worden steeds meer een dagelijkse tool voor bedrijven en organisaties over de hele wereld. Drones worden gebruikt in een groot aantal sectoren, variërend van #landbouw tot #energie voorziening en #verzekeringen tot publieke veiligheid en #beveiliging.


De drone markt staat aan het begin van een periode van ongekende groei - SESAR Joint Undertaking

De komende jaren zullen we een enorme toename zien in het aantal toepassingen met drones zoals #bezorging voor e-commerce platforms - als Amazon en Cool Blue - en Urban Air Mobility (#UAM) door het gebruik van dronetaxi’s. Bij AirHub begeleiden we bedrijven, publieke organisaties en overheden bij het veilig integreren van drones in hun werkprocessen, het luchtruim en onze maatschappij.

Online training en operationele ondersteuning


De eerste stap in het opzetten van uw drone operatie is het trainen van uw personeel (crew) in de (vlieg)taken die ze gaan uitvoeren. Het is belangrijk voor piloten en waarnemers om kennis op te doen over #regelgeving, #weer en andere externe factoren, vluchtuitvoering en meer. Het is echter ook essentieel om uw crew te voorzien van praktische training. Piloten moeten de drone kunnen besturen onder normale en abnormale omstandigheden als ook noodsituaties.

In de komende jaren zullen we steeds meer vluchten zien die worden uitgevoerd buiten het zicht van de piloot (#EVLOS - Extended Visual Line Of Sight) of zelfs de waarnemer (#BVLOS - Beyond Visual Line Of Sight). Deze vluchten zullen veelal automatisch worden uitgevoerd en crewleden zullen hierbij een andere rol vervullen en andere verantwoordelijkheden hebben dan bij handmatige vluchten. Bij AirHub kunnen we uw crews voorzien van alle benodigde opleidingen en trainingen, voor huidige en toekomstige operaties.


Drone Operations Management Platfom


Niet alleen het aantal bedrijven en organisaties dat drones inzet neemt toe, ook de frequentie waarmee zij hun drones inzetten stijgt exponentieel. Hierdoor ontstaat er ook een behoefte aan veilige en efficiënte vluchtplanning, data processing en vluchtregistratie.


Met AirHub’s Drone Operations Management Platform kunnen operators op een legale, veilige en efficiënte manier hun operaties plannen, uitvoeren en beheren. Planners kunnen hun vlucht voorbereiden op kantoor met het online dashboard zodat deze klaar staat op het moment dat de crew aankomt in het veld. Crews kunnen hun vluchtplan naar de luchtverkeersleiding sturen over de ingebouwde UTM (U-Space) verbinding om toestemming te krijgen voor hun vlucht. Zowel de luchtverkeersleider als de operationeel manager op kantoor kan de drone in real time tracken als deze in de lucht is. Als de drone geland is, wordt alle data automatisch opgeslagen in het logboek en verstuurd naar de AirHub Cloud.


Beleidsvorming en juridische ondersteuning


Bij AirHub ondersteunen we zowel Europese, nationale en lokale wetgevers en overheden bij het vormen van hun beleid voor drones. Of het nu het leveren van input is aan de nieuwe Europese wetgeving, het implementeren van deze wetgeving op nationaal niveau of het ontwikkelen van richtlijnen op het gebied van #privacy, impact op het milieu of (data)beveiliging, onze adviseurs voorzien u van waardevolle kennis en ervaring.


We zijn gespecialiseerd in wet- en regelgeving voor luchtvaart en drones, Unmanned Traffic Management (UTM) en U-Space, SORA en Standaard Scenarios, Operationele Handboeken en meer. Laat ons weten met welke vragen u zit en wij vinden de antwoorden voor u.


Hoe AirHub kan helpen

Bij AirHub hebben we verschillende overheden en organisaties uit verschillende industrieën geholpen met praktische en innovatieve oplossingen op het gebied van training, operationele begeleiding en het vormen van beleid. Neem contact met ons op om te profiteren van de expertise en ervaring van onze adviseurs, download de AirHub Drone Operations app of start met een van onze (online) trainingen.

  • White Twitter Icon

© 2017 - 2020 by AirHub - All rights reserved - Privacy Policy