Ondersteuning bij Speciale Operaties, Evenementen en Beleidsvorming

Updated: Jan 26

Met ontwikkelende wetgeving voor drones en Urban Air Mobility kunt u soms een helpende hand gebruiken bij het vormen van beleid, opzetten van uw evenement of operatie.

Luchtvaart heeft mensen altijd geïnspireerd, en drones en Urban Air Mobility (#UAM) vormen nu de volgende stappen in het verlangen van de mens om de lucht in te gaan. Bij AirHub kunnen we u assisteren bij het uitvoeren van speciale operaties zoals nachtvliegen en BVLOS, het opzetten van een professionele drone show of het geven van een inspirerende workshop of presentatie over de mogelijkheden van deze nieuwe vorm van luchtvaart.

"Door de begeleiding van AirHub kregen wij als eerste een algemene test- en experimenteer ontheffing."

Speciale operaties


Met de inwerkingtreding van de nieuwe Europese wetgeving op 1 juli 2020 worden er een hoop nieuwe toepassingen met drones mogelijk. Bij AirHub hebben wij de Nederlandse luchtvaartautoriteit (IL&T en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) ondersteund bij het implementeren van deze regels en het uitwerken van SORA's en opstellen van Standaard Scenario's.


Wilt u speciale operaties gaan uitvoeren zoals Beyond Visual Line Of Sight (#BVLOS) operaties, nachtvluchten, vliegen boven de bebouwde kom of boven mensenmenigten of zelfs bezorging? Wij kunnen u begeleiden bij het aanvragen van de benodigde vergunning of ontheffing.


Professionele drone shows


Drone #shows zijn de nieuwe vorm van professioneel entertainment tijdens evenementen, met honderden of soms zelfs duizenden drones die samen een prachtige lichtshow uitvoeren. Ook is het mogelijk om drones te gebruiken als vliegende objecten bij shows in bijvoorbeeld pretparken. Bij AirHub kunnen we u helpen om dit te realiseren, van het selecteren van de juiste drones tot het opzetten van de operatie rondom de show en het aanvragen van de #vergunningen en #ontheffingen.


Drone workshops


Wat is de toegevoegde waarde van het integreren van drones in uw workflow? En hoe traint u uw personeel en zorgt u ervoor dat alle operaties veilig worden uitgevoerd? Veel bedrijven en publieke organisaties gebruiken tegenwoordig drones om veiliger te werken, efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen, maar zij lopen hierbij aan tegen veel vragen. Met een van onze workshops brengen we u op de hoogte van alles wat u moet weten en nemen we u mee door de mogelijkheden en beperkingen bij het opzetten van uw drone operatie.

Foto: AirHub's Stephan van Vuren met Minister Stef Blok bij de Amsterdam Drone Week


Drone presentaties


Wilt u alles te weten komen over de nieuwe Europese wetgeving voor drones in de Open, Specific en Certified categorie of wilt u gedetailleerde informatie over het toepassen van de Specific Operations Risk Assessment (#SORA)? Of wil u uw publiek inspireren met een toekomstvisie over Urban Air Mobility of Unmanned Traffic Management? Bij AirHub kunnen we uw publiek informeren en inspireren met een presentatie van een van onze ervaren adviseurs.


Vormen van beleid


Als Ministerie, Provincie of Gemeente komt er veel op u af met het toenemende gebruik van drones en de komst van Urban Air Mobility. Wat staat u toe en waar legt u beperkingen op? Hoe gaat u om met #privacy, impact op de leefomgeving en #data beveiliging? En heeft u al nagedacht over infrastructuur voor drone bezorging en zelfs transport van vracht en personen binnen uw stad door vliegende drone taxi's? AirHub kan u helpen bij het beantwoorden van al deze vragen, met ervaren adviseurs met uiteenlopende expertises.Hoe AirHub kan helpen


Bij AirHub hebben we vele operators geholpen met het verkrijgen van speciale ontheffingen of vergunningen, hebben we vele presentaties en workshops gegeven over drones, hebben we bedrijven geholpen met het opzetten van hun droneshow en overheden begeleidt bij het vormen van beleid rondom drones en Urban Air Mobility. Neem contact met ons op om te profiteren van de expertise en ervaring van onze adviseurs.

  • White Twitter Icon

© 2017 - 2020 by AirHub - All rights reserved - Privacy Policy