Theoretische en Praktische Drone Training voor Elke Bedrijf

Updated: Jul 4

Waarom goed getraind en gekwalificeerd personeel essentieel is voor het opzetten van veilige, efficiënte en legale drone operaties binnen uw bedrijf.

Bij het opzetten van een veilige en efficiënte drone operatie is het niet alleen belangrijk om de juiste apparatuur en procedures te hebben. Het is minstens net zo belangrijk dat uw personeel (crews) de juiste expertise en ervaring opdoen in het type operaties dat zij gaan uitvoeren. Door hen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige theoretische en praktische training kunt u hierin voorzien.


Samen met onze training partner kan AirHub er voor zorgen dat uw personeel de juiste, gestandaardiseerde, training krijgt om operaties onder het ROC-Light of ROC of in de Europese Open en Specific categorieën uit te mogen voeren. Ons team van ervaren theorie- en praktijkinstructeurs kunnen een op maat gemaakt trainingsprogramma opstellen dat past bij uw behoeften.


Op maat gemaakte (online) training


Zowel de Nederlandse als Europese regelgeving schrijft voor dat wanneer u met een drone vliegt binnen het luchtruim van een van de lidstaten, u - de operator - voldoende kennis moet hebben van de van toepassing zijnde regelgeving en andere onderwerpen zoals navigatie en meteorologie. Afhankelijk van of u opereert onder het ROC-Light of ROC of in de Open of Specific categorie zijn er verschillende vereisten van toepassing op uw drone operatie.


Het opzetten van een goed trainingsprogramma voor uw personeel is essentieel voor een succesvolle drone operatie.

ROC-Light


Om de ROC-light vergunning voor drones van 1 t/m 4 kg te behalen moet u een theorie-examen afgelegd hebben. Om u goed voor te bereiden op dit examen kunt u daarom het beste onze tweedaagse opleiding volgen. In deze opleiding leert u onder meer over:

 • Wet- en regelgeving voor drones

 • Vluchtvoorbereiding en uitvoering

 • Vliegprestaties en techniek

 • Weer en menselijke prestaties

Het minidrones certificaat wat u na afronding van deze opleiding ontvangt zal - na het ingaan van de Europese wetgeving - eveneens volstaan voor operaties in de Open categorie.


Open Categorie


Wanneer u vliegt met uw drone in de Open categorie moet u weten in welke geografische #zones u mag vliegen, welke regels van toepassing zijn op de verschillende subcategorieën (A1 - A3) waarbinnen je mag vliegen en waar u uw drone kunt #registreren. U zult ook willen weten wat de vereisen zijn voor elektronische #identificatie (electronic ID) en geo-awareness voor de klasse drone (C0 - C4) waarmee u vliegt. Om u goed voor te bereiden op de wettelijk verplichte test kunt u onze (online) training volgen voor de Open categorie, hierin worden onderwerpen besproken als:

 • Veiligheid en luchtvaart wet- en regelgeving

 • Luchtruimindeling en -structuren

 • Menselijke vaardigheden en limitaties

 • Meteorologie en navigatie

 • Operationele procedures

 • Performance van het UAS

 • Algemene kennis over UAS

 • Privacy en bescherming van data

 • Verzekering en beveiliging

RPA-L (ROC)


Om onder het RPAS Operator Certificate (ROC) te vliegen moet u een uitgebreide theoretische opleiding volgen - of een conversiecursus indien u al een ROC-Light heeft. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de hierboven weergegeven onderwerpen zodat u goed voorbereid bent op de complexe operaties die onder het ROC mogelijk zijn.


De RPA-L opleiding biedt daarnaast een mooie opstap voor operaties in de Europese Specific categorie.


Specific Categorie

Als u gaat opereren in de Specific categorie hangt het vereiste niveau van de theoretische kennis en praktische vaardigheden sterk af van het type operatie dat u wenst uit te voeren. Afhankelijk van het #SAIL level dat voortkomt uit de SORA analyse die u heeft uitgevoerd of welke hoort bij het Standaard Scenario waaronder u wilt vliegen, worden er verschillende eisen gesteld aan uw theoretische en praktische training. Daarom ontwikkelen wij een modulaire (online) trainingscursus welke kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. De basis van deze (online) training dekt onderwerpen - in aanvulling op de onderwerpen in de Open categorie - die vereist zijn voor alle operaties in de Specific categorie:

 • Toepassen van operationele procedures (normale, abnormale en noodprocedures)

 • Communicatie, Multi Crew Coordination (#MCC) en Crew Resource Management (#CRM)

 • Het managen van het vliegpad van het UAS en automatisering

 • Leiderschap, teamwork en zelf-management

 • Probleemoplossing en besluitvorming

 • Situational awareness en management van werklast

 • Coördinatie en het overdragen van controle

Afhankelijk van het type operatie dat u gaat uitvoeren kunt u vervolgens extra modules toevoegen aan uw online trainingscursus. Dus als u bijvoorbeeld wilt opereren in een #CTR met #UTM service dan kunt u deze module toevoegen aan uw cursus. Alle modules worden op een makkelijke manier gepresenteerd door experts uit het veld zodat u optimaal kunt profiteren van hun expertise en ervaring.


Bij AirHub creëren we een een op maat gemaakte (online) training die past bij de behoefte van uw flight crew

Praktische training gericht op uw operatie


Net als dat elk bedrijf anders is, is ook elke #drone operatie anders. Onze flight training instructeurs zullen u helpen een interne trainingssyllabus te ontwikkelen die past bij uw flight crew en onderhoudspersoneel en zullen hen voorzien van de initiële training - zoals die voor het RPA-L - welke nodig is om hen gecertificeerd te krijgen. We hebben veel trainingsprogramma's ontworpen voor verschillende sectoren, waaronder:

 • Visuele en thermische industriële inspecties

 • Luchtfotografie en -video voor journalistiek en media

 • Aerial Mapping en Modelling voor bouwbedrijven en ingenieursbureau's

 • Analyse van gewassen in de land- en tuinbouw

 • Emergency Response Training voor brandweer en politiekorpsen

Met onze op maat gemaakte trainingen - welke bij u op locatie gegeven kan worden - zorgen wij er voor dat uw team de ervaring op doet die relevant is voor hen. We kunnen onze training in elk land in Europa geven, dus u bepaalt de locatie, datum, tijd en onderwerpen die het beste bij uw team passen.


Management Training


Het opzetten van een drone operatie heeft niet alleen invloed op het personeel dat direct betrokken is bij het vliegen van de drones, maar ook op het management van uw bedrijf. Onze adviseurs kunnen de directeuren en managers bij uw bedrijf helpen bij het implementeren en managen van uw drone programma. Door onze coaching en training wordt u in staat gesteld zo snel mogelijk een goede return on investment te realiseren met uw drone operatie. Van groot belang hierbij is het gebruik van ons Drone Operations Management platform, waarmee uw personeel makkelijk de vluchten kan plannen, vliegen en loggen en snel een overzicht kunt krijgen van de status van uw operatie.


Hoe AirHub kan helpen


Bij AirHub hebben we een groot aantal organisaties uit vele industrieën geholpen met het opzetten van veilige, efficiënte en verantwoorde drone operaties. Neem contact met ons op om gebruik te maken van de expertise en ervaring van onze adviseurs en trainers. Zij kunnen u helpen uw trainingssyllabus op te zetten en de vaardigheden en competenties van uw flight drew te verifiëren. En met ons AirHub Drone Operations Management platform kunt u makkelijk een inzicht krijgen in de trainingsbehoeften van uw personeel.

 • White Twitter Icon

© 2017 - 2020 by AirHub - All rights reserved - Privacy Policy